Toukomst? Wat gebeurt wanneer?

Januari - maart 2020

Stap 1: Inwoners konden hun ideeën voor de toekomst van onze provincie insturen via de website of met ons delen tijdens de Toukomsttour met onze groene Toukomstbus. We ontvingen er maar liefst 900. Een duidelijk teken dat de toekomst van onze provincie leeft!

Juni - augustus 2020

Stap 2: Ruim 200 Groningers bundelden tijdens drie bundelbijeenkomsten de ideeën én werkten deze uit tot 59 bijzondere en vernieuwende projecten voor de toekomst van Groningen.

September - oktober 2020

Stap 3: Op de website of via de speciale Toukomstkrant, beoordeelden Groningers de projecten en gaven ze aan welke projecten volgens hen uitgevoerd moeten worden. Meer dan 6000 Groningers gaven in totaal ruim 30.000 beoordelingen. In deze periode heeft West 8 het Toukomstbeeld van Groningen gemaakt.

Oktober - december 2020

Stap 4: Het Toukomstpanel adviseerde het bestuur over welke projecten het beste uitgevoerd kunnen worden en hoe de 100 miljoen euro voor Toukomst het beste besteed kon worden.

Januari 2021

Stap 5: Het Toukomstpanel presenteerde de gekozen Toukomstprojecten en het advies aan het bestuur van Nationaal Programma Groningen. Ook presenteerde West 8 het Toukomstbeeld.

Vanaf juli 2021 en komende jaren
nu actief

Stap 6: De initiatiefnemers gaan samen met andere Groningers en medewerkers van Nationaal Programma Groningen aan de slag om de gekozen Toukomstprojecten uit te werken en uit te voeren. Meer informatie hierover vind je op de website van Nationaal Programma Groningen.