5. GRN: creatief, cultureel en culinair hart

Een multifunctionele plek waar jong en oud samenkomt en talent de ruimte krijgt om te ontwikkelen. GRN is een modulair (en verplaatsbaar) cultureel terrein met drie hoofdfuncties: geluidsdicht muziekpodium en theater De Bunker, bistrobar De Kas en een wand van zeecontainers (seizoensgebonden). Voor iedereen, met liefde voor Groningen.

Een plek waar mensen samenkomen, waar talent de ruimte krijgt zich te ontwikkelen en waar iedereen met een idee naar binnen kan lopen. Een deels verplaatsbaar festivalterrein voor iedereen. Dat is GRN. GRN is de overkoepelende organisatie die zich bezighoudt met talent ontwikkelen, de Groningse economie stimuleert en talent aan Groningen bindt, en zorgdraagt voor een plek waar iedereen welkom is. GRN = De Kas GRN = De Bunker.

Multifunctioneel
GRN is een duurzaam terrein dat multifunctioneel inzetbaar is voor een muziekfestival, zakelijk evenement, live-optredens, performance art (waarbij kunst live wordt gepresenteerd), personeelsfeesten, kledingmarkten, evenementen gerelateerd aan eten en drinken (food-events), productpresentaties, congressen of een plek waar kinderen met ouders kunnen genieten van een moment van ontspannen en spelen.

Stad en Ommeland verdient een plek waar dit allemaal mogelijk is. Een vrijplaats waar je als Groningse ondernemer de ruimte kunt krijgen om iets te organiseren in een omgeving die recht doet aan je doel. Een plek die je dwingt om anders te kijken naar lokaliteit, duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap en creativiteit. GRN bestaat uit een geluidsoverlast-vrije bunker en een kas waar plek is voor een restaurant en activiteiten die ontstaan door inwoners van Stad en Ommeland.

De Bunker
Cultuur is een veel terugkerend thema in Groningen. Muzikanten, toneel, dans, cabaret, dj’s en andere talenten zoeken een plek om samen te komen. De Bunker van Groningen is de plek waar alle thema’s op het gebied van evenementen terugkomen. Muzikaal talent krijgt er bijvoorbeeld de ruimte zich te ontwikkelen in de muziekstudio die volledig geluidsdicht is en mbo-studenten krijgen er de kans hun competenties te ontwikkelen. Startende muzikanten leren er te programmeren en krijgen workshops van ervaren muzikanten. De Bunker is een plek waar talent de kans krijgt en waar een vaste nachtelijke programmering zorgt voor een zelfvoorzienende financiële basis.

De Kas
Een enorm stalen decor met glazen wanden en plafond zijn de basis van De Kas. Deze wordt gezien als basisconcept waarmee GRN zelfvoorzienend kan zijn. Een restaurant en verhuur van de ruimte voor bruiloften en zakelijke evenementen dragen bij aan dit doel. Met een maximum van 200 personen en ruimte tot kweken van biologisch voedsel in combinatie met veel licht, is dit een unieke horecalocatie in de provincie. De 480 vierkante meter biedt ruimte aan veelzijdige events tot 200 zittende gasten en 300 feestende gasten. Met supersterk Wifi, enorme stroomcapaciteit en top-horeca is De Kas één van de koplopers binnen de evenementenlocaties in Groningen.

Relevante ideeën

Hieronder vind je alle ideeën die voor dit project relevant zijn.

Cultuur en toerisme
Cultuur en toerisme
Eurosonic Air
Bekijk dit idee 10x bewaard als favoriet
Cultuur en toerisme
ESNS Art
Bekijk dit idee 22x bewaard als favoriet