LED-verlichte fietspaden op het platteland.

Wie organiseert Toukomst?

Toukomst is een initiatief van Nationaal programma Groningen. We zijn een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten en leggen verbindingen tussen ideeën, partijen en geld. We hebben een ambitieus programma voor de komende tien jaar. Hierin werken inwoners, bedrijven, organisaties en overheden samen aan de toekomst van Groningen. Voor, door en met Groningers dus. Gericht op onder meer economie, leefbaarheid, werken en leren, natuur en klimaat. Met als insteek dat Groningers over een paar jaar ervaren dat het fijner wonen, leven en werken is in onze provincie.

Over een paar jaar moeten Groningers ervaren dat het fijner wonen, leven en werken is in onze provincie.

Het programma Toukomst kreeg vorm in 2020, alle stappen kun je terugvinden op deze website. Dit deden we samen met West 8, een ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het eerste jaar Toukomst is op initiatief van het Toukomstpanel geëvalueerd door Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool. In het evaluatierapport lees je er meer over.

De uitvoering van de eerste Toukomstprojecten start vanaf juli 2021. Vanaf dan vind je informatie over de Toukomstprojecten op de website van Nationaal Programma Groningen.