Krachten bundelen.

Bundelen van ideeën

Tot en met 31 maart 2020 konden mensen hun idee insturen voor de toekomst van Groningen. Door corona heeft het even geduurd voor we met de volgende fase verder konden. Begin juni was het eindelijk tijd voor stap 2: het bundelen van de ideeën. Hiervoor brachten we via online bijeenkomsten mensen die betrokken zijn bij een idee als indiener of meedenker bij elkaar. We werkten toe naar grote projecten, mooie samenwerkingen en verrassende resultaten.

Hoe zag het bundelen eruit?

We hebben alle ideeën bekeken en verdeeld over 49 groepen. Elke groep trof elkaar in twee online bijeenkomsten en één fysieke bundelbijeenkomst (in juni, juli en augustus). Deelnemers bepaalden zelf hoe zij de ideeën in hun groep wilden bundelen en groter maken. Een gespreksleider hielp ze daarbij. Daarnaast stond er een team van specialisten klaar, dat adviseerde over onderdelen zoals de haalbaarheid en de begroting.

Lees ook een korte terugblik van een deelnemer op de eerste bijeenkomst en een samenvatting van de tweede bijeenkomst. In de video hieronder vind je een impressie van de derde bundelbijeenkomst.

Het vervolg

Het resultaat van de bundelsessies mocht er zijn: 59 concrete projecten voor de toekomst van Groningen! Daarna was het woord aan de Groningers. Via een speciale Toukomstkrant en de website konden ze de projecten beoordelen. Vervolgens ging het Toukomstpanel aan de slag met het een advies aan het bestuur van Nationaal Programma Groningen over de uit te voeren Toukomstprojecten. En dus over de besteding van de beschikbare 100 miljoen euro.

Meer informatie

Wil je meer weten over het bundelen van de ideeën? Tijdens de online kick-off bijeenkomst op 8 juni hebben projectleiders Johannes Boshuizen (Nationaal Programma Groningen) en Jasmijn Koelega (West 8) uitleg gegeven over het bundelen en vragen van deelnemers beantwoord. Ook hebben we enkele veelgestelde vragen over het bundelen op de website gezet.