Toukomst komt naar je toe

Hij is niet te missen: de groene Volkswagenbus met het woord ‘Toukomst’ op de zijkant. Vanaf 13 januari rijdt-ie dwars door de provincie Groningen als onderdeel van de Toukomsttour – op zoek naar goede ideeën voor de toekomst van Groningen.

Tijdens de Toukomsttour gaan we, samen met studenten van de Hanzehogeschool Groningen, in gesprek met Groningers over hoe zij vinden dat het beter kan in onze provincie. Wie hiervoor een goed idee heeft, kan dit vervolgens delen op deze website.

Waar komt de Toukomsttour?
De Toukomsttour is onder andere te vinden op de lokale weekmarkt, bij open dagen en evenementen. Organiseer jij zelf een evenement waar de Tour écht bij moet zijn? Stuur ons dan even een e-mail.

Toukomstspel
De Toukomsttour doet ook middelbare scholen aan. Hier wordt onder meer het Toukomstspel gespeeld. Via dit spel, ontwikkeld door spelontwerper Kasper Sluiter, gaan we spelenderwijs met middelbare scholieren in gesprek over de toekomst van de provincie Groningen. Via een serie kaarten met daarop scenario’s bepalen de scholieren de toekomst van een fictief dorp. Zo worden de spelers uitgedaagd om over de toekomst van Groningen én die van henzelf na te denken. Welke gevolgen heeft de energietransitie voor mijn omgeving? En: is er straks voldoende werk voor mij in de provincie? Wil jij ook het spel spelen? Neem even contact op.