Panelvoorzitter Rob Schuur: “Toukomst is ambitieus en spannend”

Rob Schuur is oud-bestuursvoorzitter van onderwijsinstelling Noorderpoort en woont en werkt al zijn hele leven in Stad en Ommeland. Rob is voorzitter van het Toukomstpanel.

Waarom vind je het belangrijk om betrokken te zijn bij Toukomst?
“Ik ben al jaren geïnteresseerd in manieren om de democratie te vernieuwen, burgers écht te betrekken bij beleidskeuzes. Hoe zorg je ervoor dat de afstand tussen overheid en burgers kleiner wordt? Toukomst is een geweldige manier om dat uit te proberen. Met deze opzet verzamel je niet alleen de ideeën uit de samenleving, maar verhoog en borg je ook betrokkenheid. Dat maakt Toukomst voor mij ambitieus en spannend.”

Wat is de taak van het Toukomstpanel hierin?
“Het panel, een mooie doorsnee van de bevolking, vertolkt de stem van de
Groningers. Ik hoop dat ze komen met een selectie van projecten waarvan iedereen zegt: ja, dít zijn de projecten die we hier nodig hebben! Dáár ligt de uitdaging.”

Wat zijn je verwachtingen van Toukomst?
“Ik hoop dat Toukomst daadwerkelijk een verandering teweegbrengt. Niet alleen met de projecten die worden uitgevoerd, maar ook hoe burgerparticipatie een nieuwe impuls krijgt. Deze opzet zou voor bestuurders zomaar eens een nieuwe manier kunnen zijn om burgers te laten zien: jullie doen ertoe.”