Derde bundelbijeenkomst: de puntjes op de i

Een grote schuur, strobalen, kippen en een af en toe luid kakelende haan… Op het erf van Woldwijk, coöperatie voor duurzame initiatieven in Ten Boer, konden we elkaar eindelijk écht ontmoeten tijdens de laatste bundelbijeenkomsten.

Woensdag 19 en donderdag 20 augustus kwamen alle deelnemers naar Ten Boer om samen met hun projectgroep de puntjes op de i te zetten. Onder begeleiding van gespreksleiders scherpten ze te laatste titels en omschrijvingen aan en verwerkten ze de feedback van de deskundigen die deze zomer een haalbaarheidsonderzoek hebben gedaan.

De kern van de projecten

Het doel van de bijeenkomsten was duidelijk: in de Toukomstkrant én op de website van Toukomst moeten Groningers in een paar zinnen kunnen lezen waar het project over gaat. Dat is nog niet zo gemakkelijk, bleek uit de reacties van de deelnemers toen ze hoorden dat in de krant een omschrijving moet komen van 45 woorden! Maar, uiteindelijk lukte het alle projectgroepen om tot de kern van hun project te komen.

Het beoordelen

En dan is nu bijna het moment aangebroken waar we weken naar toe hebben gewerkt: het beoordelen van al die prachtige projecten.

In de week van 22 september ontvangen alle Groningers huis-aan-huis de Toukomstkrant, waarin ze alle projecten terugvinden en kunnen beoordelen. Dit beoordelen kan via de krant, maar ook via de website, waar vanaf 22 september uitgebreide informatie te vinden is over álle projecten! Nog heel even geduld dus…

Terugblik bunderonde drie