De laatste week van de Toukomsttour

Door het Coronavirus hebben we vanaf maandag helaas de geplande activiteiten geannuleerd. Dat betekent dat vorige week onze laatste tour was door de provincie. Een week vol mooie ontmoetingen met onder andere enkele toppers in out of the box-denken!

Op 9 maart spraken we innovatieve ondernemers in Grootegast. De ideeën van de ondernemers sloten mooi op elkaar aan. Ze brainstormden onder andere over biovergassing, recycling van autobanden en hergebruik van plastic uit stroomkabels.

Dinsdag 10 maart waren we op bezoek op Landgoed De Camping in ’t Zandt. Het was een leuke middag waar gasten spontaan in- en uitliepen om een praatje te maken met ons team over ideeën voor de toekomst in Groningen.

De dag erna, woensdag 11 maart, speelden we het Toukomstspel met jonge kinderen in Pekela. Zij waren meesters in out of the box-denken’. Hun idee? Versier windmolens, want: “Als ze er toch moeten komen, kunnen we er maar beter iets leuks van maken!”

 

 

 

We stonden deze week op twee markten (in Bedum en Leek) en speelden nóg twee keer het Toukomstspel: met leerlingen van middelbare school Ubbo Emmius in Winschoten. Zij kwamen onder andere op het prachtige idee om elektrische trekkers te ontwikkelen voor Groningse boeren. Op de laatste dag van de tour, vrijdag 13 maart, waren we op bezoek in Appingedam bij Jongerencentrum Jimmy’s, waar we samen met jongeren én jongerenwerkers in gesprek gingen over de toekomst van Groningen.

Bedankt!
Het team van de Toukomsttour wil op deze plek alle mensen bedanken voor het meedenken, de mooie gesprekken én innovatieve ideeën voor de toekomst van onze provincie. Dankzij jullie was het een prachtige tour door Groningen, die veel mooie ideeën heeft opgeleverd!