68 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 31 maart 2020

Zummerbühne

Zummerbühne is een uniek verbond van Groningse theatermakers, muzikanten en vrijwilligers. Vijf jaar lang grootschalig, herkenbaar volkstheater van topkwaliteit met betaalbare entreeprijzen en geschikt voor iedereen van 8 tot 80. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een ander thema maar wel altijd dóór, vóór, óver en mét onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de schitterende rijkdom van het Groninger landschap.

Zummerbühne wordt ondergebracht in een stichting die zal bestaan uit een team van ervaren experts. Ieder jaar wordt in een vroeg stadium samenwerking gezocht met lokale vrijwilligersorganisaties, dorpsbelangen-organisaties, ondernemers, amateurkunst-beoefenaars, toneelgroepen, fanfares, koren etc. Ook zullen er zo nu en dan nationaal bekende namen meedoen in de producties om landelijk publiek te trekken. Zummerbühne denkt op deze manier de lokale saamhorigheid en economie te kunnen stimuleren.

Zummerbühne is niet commercieel en kan daardoor de toegangsprijzen relatief laag houden wat de voorstelling voor iedereen toegankelijk maakt.

Een aantal bekende artiesten en de belangrijkste gesubsidieerde Noordelijke theater-organisaties en muziekinstellingen, waaronder óók een aantal uit aangrenzende provincies hebben reeds hun intentie uitgesproken, om samen met de Groninger bevolking Zummerbühne tot een bijzonder theaterspektakel te maken met landelijke uitstraling.