14 Idee van: Petra van der Velde Publicatiedatum: 14 februari 2020

ZorgSaamWonen

Zoals je uit de titel zou kunnen opmaken, gaat het om zorg en samen wonen. In een kleinschalige woonvorm, in bijvoorbeeld ouderwetse boerderijstijl, voor mensen met dementie en hun partner.

Door de partner te betrekken creëer je een zachte en veilige overgang naar een nieuwe woonsituatie. Met veel omsloten buitenruimte, met onder andere wat dieren en bloemen, kruiden en groente tuin.

Zoveel mogelijk zelfstandig en samen, met gezamenlijke activiteiten en afgepaste en professionele zorg als dat nodig is. Deze zorg komt dan via thuiszorg, waardoor je minder het idee krijgt van een zorginstelling.

Leefbaarheid in de kleine kernen blijven behouden. Winkeliers uit omgeving betrekken voor mobiele winkels of bezorgservice. Inzetten van het project Wedde dat ‘t lukt, waar al veel netwerk en juiste ketenpartnercontacten zijn.

Er zijn genoeg locaties in de gemeente Westerwolde te vinden om dit project handen en voeten te gaan geven. Een gemeente die ook verder dementievriendelijk gemaakt zou kunnen worden.