0 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 03 maart 2020

Winschoten: winkel- en uitgaansstad

Om leegstand en krimp tegen te gaan, dient “Winschoten Winkelstad” als totaalproduct aangeboden te worden, waarin mensen kunnen genieten van een combi van winkelen, horeca en musea (cultuur).

Breid de sluitingstijd van de winkels op zaterdag uit tot 18.00 uur. Tijdens het winkelen of bezoek aan musea/cultuur (bijvoorbeeld molen of Klinker) kan genoten worden van een versnapering in horecagelegenheden in het centrum. Na het winkelen kan genoten worden van een diner in één van de plaatselijke restaurants en eventueel nagenoten worden met een drankje op het Marktplein.

Probeer de daghoreca net als de winkels te centreren op één locatie: aan de noordkant van de Venne, gelegen tussen de Bosstraat en het Rond, met terrassen op het zuiden en maak dit tot een boulevard.

Probeer detailhandel en horeca op elkaar aan te laten sluiten middels reclame in de zaak of het aanbieden van voordeelbonnen, bijvoorbeeld: “Bij aankoop van minimaal 50 euro gratis kop koffie bij….”

Maak reclame door Winschoten als product aan te bieden op televisie en in kranten. Dit vraagt om een goede samenwerking en investering van detailhandel, horeca en gemeente.

Mogelijk dat ook nieuwe ideeën voor de invulling van het oude ziekenhuis kan bijdragen aan dit totaalconcept.