34 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 16 maart 2020

Wij zijn het idee

Lees ons manifest!

 

De toekomst is dichterbij dan we denken. De toekomst is al begonnen. Wij zijn al aan het bouwen. Het gaat niet om ideeën. Het gaat om de makers en het maken van de toekomst. Lees ons manifest hieronder.

Wij zijn vier bewoners van de gemeente Het Hogeland en kunnen gemakkelijk 45 andere Groningers uit de provincie bij elkaar brengen. Zij zijn allang begonnen met het maken van de toekomst, elk met hun eigen thema, in hun eigen gebied met hun eigen groep.
Wij passen niet in hokjes. We passen eigenlijk ook niet in de provincie. Sterker nog, ons gebied is de provincie van land en het wad.
Wij zijn de aanjagers van dit anarchistische netwerk. Wij vinden het niet nodig om een stichting, projectgroep of stuurgroep op te richten. We bepalen als collectief de regels en kaders.

De aanpak van de problemen rond de gaswinning heeft ons wars gemaakt van procedures, langdradige besluittermijnen, checklisten en boxen. Wij beginnen met een collectief van 49 Groningers. We werken alleen en ook samen, mensen kunnen aanhaken en afhaken. Als dat nodig is stellen we gezamenlijk een begroting op met een risicofonds. Onze perspectieven zijn visionair. Onze mensen zijn doeners. Wij zijn al bezig.