6 Idee van: Gert Leek Publicatiedatum: 04 maart 2020

Westerwolde in beleving met paardensport

Westerwolde, landschappelijke natuurbeleving, het bos, de paden, het water (met waterplas perikelen), de beek (doorwaadbaar hier en daar) sport en recreatie, waarin naar mijn idee de paardensport in verscheidene facetten een ruimte kan vinden, als zijnde buitengewoon geschikt. Zoals een Country en Westernpark c.q. gebeuren, te ontwikkelen aan de waterplas  Sellingerbeetse, die gevrijwaard van alle obstakels, optimaal een beleving kan vormen, (dus geen storende verstorende zonnepanelen op de plas) en daarbij alle machines weg.

De eigenaar Dhr. Kremer schadeloos stellen of (en) zijn bedrijf de mogelijkheid gunnen (mits hij het zou willen) dit project te ontwikkelen zoals beschreven. De gedachte aan grootte van dit park zou een beginsel zijn van +/- 60 hectare met blokhutten, tipi’s, boerderij-saloons met ruimte voor paarden en pony’s. De vrije ruimte om onderweg te zijn ontwikkelt zich in het landschap.  Met aandacht voor het keurmerk Cittaslow, zal de beleving naar een mooi niveau stijgen.

Aan het lint van de beek de Ruiten AA kunnen meerdere facetten van de paardensport zich ontwikkelen, zoals ook de natuur, het bos met wild en vrije vogels, het open landschap bijvoorbeeld met schaapskudde’s, (buiten)vee en al zo meer. Buiten het lint kan de (natuurinclusieve) landbouw plaatsvinden, zo ook eventueel de opwekking van energie (hoewel het een wachten kan zijn op waterstof) of wat daarop doorgaat.

Dit hele plan lijkt mij voer voor projectontwikkelaars. Te veel gevraagd? Wel veel, maar het wil wat! Met blijvend respect voor wandelaars en fietsers of voor wie dan ook is Westerwolde een geweldige plek om te vertoeven.