166 Idee van: Margriet Nieuwenhuis Publicatiedatum: 31 maart 2020

WAT WIL JIJ OP JE BORD?

VERRASSEND DOORDACHT
Lokale catering uit Westerwolde.

We constateren dat er steeds meer mensen bewust met eten omgaan en veel vragen hebben: waar komt het vandaan, hoe is het geproduceerd, hoe gezond is het, wie heeft het geproduceerd en wat is de ‘real price’? Daarom cateren wij met 10 verrassend doordachte dimensies. Met trots presenteren we ons bijzondere concept dat de Groninger bodem en burgers een unieke en gezonde, een lekkere en diverse, een economische, sociale, duurzame én een maatschappelijke impuls kan geven.

1)    Verrassend doordacht gezond: Elke maaltijd en elk hapje heeft een toegevoegde waarde voor jouw gezondheid en je omgeving.

2)    Verrassend doordacht Lokaal: Als het uit Westerwolde kàn dan halen we het daar.

3) Verrassend doordacht in onze C02- en klimaatneutrale voetprint: Door met zoveel lokale producten te werken hebben onze gerechten uiteraard een veel lagere voetprint.

4)    Verrassend doordacht persoonlijk en gastvrij: Harmien Haan geeft al onze opdrachten een hartelijke en persoonlijke tint.

5)    Verrassend doordacht divers: Volg de seizoenen, diversiteit ten top.

6)    Verrassend doordacht authentiek: Met regionale producten worden kleinschalige, ambachtelijke en authentieke productiemethodes beschermd.

7)    Verrassend doordacht sociaal: Daar waar wij lokaal mogelijkheden zien om in te kopen, samen te werken, van elkaar te leren, of deelgerechten te laten maken, doen wij dat. Samen worden we sterker en bereiken we betekenisvolle groei en voorspoed voor iedereen.

8)    Verrassend doordachte toegift: wij vertellen jou ons verhaal en trakteren je graag op een verrassing na het eten. Zodat jij kunt nagenieten.

9)     Verrassend doordacht in ‘waste’: Uiteraard doen wij er alles aan om te voorkomen dat we eten moeten weggooien. De voedselbank, compostbakken en kippen.

10)          Verrassend doordacht mondiaal: Wij denken mondiaal. Onze bedrijfsvoering en filosofie zijn in lijn met de principes van de nieuwe business agenda: https://www.mvonederland.nl/de-nieuwe-business-agenda/ en de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de United Nations (sdgnederland.nl)

Wij zijn:

Rineke Dijkinga / Heerlijk Westerwolds Land: groendoener en voedingsdeskundige.

Margriet Nieuwenhuis/Gasterij Smeerling: een gastvrij onthaal is haar op het lijf geschreven.

Reina Boels/ Rein Advies: Bevlogen aanjager en initiator van initiatieven die circulariteit, de lokale economie en de gemeenschap stimuleren.

Harmien Haan/ PUUR Westerwolde, organiseert en verbindt, gaat voor werkelijk persoonlijk contact van mens tot mens.