55 Idee van: anje huijssoon-holtland Publicatiedatum: 16 januari 2020

Update Schildmeer strand en rand

Het strand van het Schildmeer, gelegen te Steendam, is erg sober en niet goed onderhouden. Ook langs de oevers van Schildmeer is het hier en daar maar sober en slecht onderhouden. Mijn idee: haal slechte rotte plankieren weg en of herstel ze. Leg nieuwe steigers aan op een andere plek op het strand, laat ze ver het water inlopen met aan het einde een mooi groot vierkant plateau. Plaats daarbij een zwemtrapje, zodat de zwemmers, ook oudere, makkelijk uit het water kunnen komen.

Aan het fietspad bij de dijk van het Schildmeer, ter hoogte van de Zorgboerderij Overschild, ligt een half afgemaakte zwemsteiger en een oude verrotte steiger, die half onder het water ligt. Deze zouden verwijderd moeten worden en vervangen door een nieuwe zwemsteiger.

Ten tijde van de Herinrichting Midden Groningen is aan de dorpsbewoners al beloofd dat dit zou gebeuren. Allicht dat met het geld dat nu beschikbaar is, die belofte eindelijk eens kan worden waargemaakt. Ook zou daar een klein strandje kunnen komen (ook toegezegd) en natuurlijk zwemtrapjes om in en uit het water komen mogelijk te maken. Verder zou het fijn zijn als er bij het Hoog Holtje (afwateringskanaal Schildmeer) aan beide kanten bankjes en prullenbakken worden geplaatst en ook daar in het water trapjes voor de zwemmers komen.