454 Idee van: Sandra Ronde Publicatiedatum: 27 februari 2020

Streekboer SRV Wagen

De winkel komt weer terug op het platteland! En wel op een manier die goed is voor de lokale economie, de natuur en de gezondheid. We laten een SRV-wagen door de provincie rijden op waterstof. Klanten kunnen hun boodschappen bestellen via De Streekboer en afhalen bij de SRV-wagen.

Je boodschappen dichtbij huis, lokaal geproduceerd, gezond en op een duurzame manier getransporteerd: dat willen we graag realiseren voor en op het Groninger platteland. Het idee is simpel: we laten een waterstof SRV-wagen door de provincie rijden en stoppen op vaste tijden in de dorpen. Vanuit daar kunnen bewoners hun boodschappen ophalen.

Verantwoord boodschappen doen betekent zoveel mogelijk eten uit de streek. Nu is het bij elkaar brengen van de zuivel van de ene lokale boer, het vlees van de andere boer en de groente van weer een andere boer een (kostbare) uitdaging. Gelukkig heeft De Streekboer dit al geregeld. Vandaar dat de SRV-wagen mee kan liften op het concept van De Streekboer. Op die manier is het project ook relatief eenvoudig te realiseren.

Een win voor de lokale boer: die kan zijn product weer op een gemakkelijke manier lokaal afzetten.

Een win voor de consument op het platteland: die kan weer op een eenvoudige manier (h)eerlijke boodschappen doen.

Een win voor de lokale economie: we houden het geld in de regio.

Een win voor de natuur: geen onnodige voedselkilometers, CO2-neutraal vervoer en geen voedselverspilling door gebruik te maken van het bestelsysteem van De Streekboer.