13 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 01 april 2020

Stoom erfgoed en ervaringscentrum

Op deze plek worden machine gerepareerd gerestaureerd en werkend tentoongesteld. Het zijn stoommachines die in de geschiedenis van Nederland en in het bijzonder Groningen een grote rol hebben gespeeld. Van de strokarton, aardappelmeel tot weg en waterbouw. We willen samen met musea ervoor zorgen dat machines weer gangbaar worden gemaakt. Daar is kennis en menskracht voor nodig.

De kennis wordt overgedragen aan mensen met een afstand tot de maatschappij maar met een goede motivatie om weer te willen participeren. Het resultaat is dat machine weer werkend te zien zijn, mensen weer aan het werk kunnen en regulieren opleidingen kunnen volgen. Zodat ze geschoold kunnen worden in vakken waar in het bedrijfsleven behoefte aan is.

Bezoekers, leerlingen, onderwijs en andere bezoekers kunnen ervaren wat voor invloed de stoommachine heeft gehad en nog steeds heeft op ons dagelijks leven.

Het word een leerzaam dagje uit met ervaringen en informatie die zal blijven hangen bij de bezoeker.

We staan open voor samenwerking met andere vergelijkbare organisaties zodat er bijvoorbeeld een route gemaakt kan worden met andere vergelijkbare organisaties. De provincie en haar geschiedenis is te mooi om niet te ervaren.