12 Idee van: Joke Scholten-Koopmans Publicatiedatum: 29 januari 2020

Stilte in het bos

In een provincie met weinig bosrijke natuurgebieden moeten we die gebieden koesteren en voor de bezoekers een oase van rust maken.

Ik ben dit jaar verhuisd van Haarlem naar Loppersum, en hoewel ik het hier prachtig vind en me helemaal senang voel, is er toch iets dat ik heel erg mis en dat is… een wandeling in het bos.

Nu zijn er in dit gebied wat kleine recreatiegebieden. Voorbeelden daarvan zijn het landgoed Ekenstein en het Biessumerbos. Vanzelfsprekend heb ik met beide plekken kennisgemaakt, maar ze liggen allebei vlakbij de drukke N360 en het is er helaas nooit stil. Daar word ik een beetje ongelukkig van. Ik wens mezelf EN al mijn mede-Groningers een plek in het groen waar we tot rust kunnen komen zonder geluidsoverlast.

Mijn wens en voorstel is dat er groene geluidschermen geplaatst gaan worden op deze locaties langs de N360. Bij Ekenstein aan de zuidkant van de weg, bij het Biessumerbos aan de noordkant van de weg. Niet alleen de wandelaars gaan ervan genieten, ook voor de camping bij Ekenstein zal het een positieve bijdrage zijn!

Er zijn op internet voorbeelden te over van prachtige geluidschermen, bijvoorbeeld begroeid met klimop – maar de meeste afbeeldingen zijn waarschijnlijk niet rechtenvrij. Op de kaart kon ik maar één plek aangeven, maar het is dus op beide plekken zeer gewenst.