101 Idee van: Eddy Roos Publicatiedatum: 12 maart 2020

Stichting Beeldentuin Borg Verhildersum

De Stichting Beeldentuin Borg Verhildersum te Leens is een project van tuinarchitectuur en beelden die samen zijn ontworpen en uitgevoerd. Het Landgoed Verhildersum en deze stichting proberen dit project met het laatste beeld van de reeds dertien grote beelden te voltooien.

Het project trekt gemiddeld 30.000 bezoekers en heeft al een internationale faam ontwikkeld. Het is een uniek project omdat de tuinarchitectuur en beelden samen zijn ontworpen op gulden snede en bijzonder in Europa.

In de toekomst zal dit project steeds meer toeristen trekken. Dit project staat in samenwerking met de Stichting Figuratieve Abstractie (ANBI status) die het Museum Eddy Roos te Uithuizen beheert. Het Landgoed Verhildersum geeft een bijdrage.

De Stichting Beeldentuin Borg Verhildersum is enkel opgericht om dit project te voltooien en zou dit graag samen met Toukomst willen doen. Het gaat om het laatste beeld van de vijf midden beelden “Vuur” in de grote velden. Dit beeld bestaat uit een compositie van een onderdeel van de cirkel van de vier beelden die op elkaar aansluiten. Nu blijft er een gat over en een lege bol. Vanuit de Leadergelden is al de fundatie en stenen sokkel bekostigd. Dit beeld is een plan voor 3,5 jaar en kan ook als zodanig worden gesubsidieerd en worden gerealiseerd.