44 Idee van: Arjen de Vries Publicatiedatum: 13 januari 2020

Speeltuin

Buitenspelen moet weer vanzelfsprekend worden. Laat kinderen klimmen, duikelen en springen. Samen een toffe hut bouwen van een speeltoestel. Kinderen worden weer betrokken bij een buurt en ontwikkelen zich beter. Mijn voorstel gaat over de speeltuin tussen de Komeet en de Astronautenlaan.

De speeltuin(en) in onze wijk (Woldwijck) worden door de gemeente niet meer onderhouden. Bewoners dienen dit samen met de buurtcommissie te doen. Het komt er helaas op neer dat de speeltoestellen verouderd zijn en niet meer uitdagend voor de kinderen zijn.
Verder staat de speeltuin bij een flinke regenbui compleet blank en kunnen kinderen er zeker een week niet meer spelen tot het water is weggetrokken. Erg jammer, want hierdoor blijven kinderen binnen en leren ze niet van jongs af aan dat het leuk is om buiten te zijn met vriendjes en vriendinnetjes.

Het zou fantastisch zijn als de speeltuin weer een ontmoetingsplek wordt voor de buurt. Met een paar mooie speeltoestellen en twee bankjes en een picknicktafel. De bankjes en de picknicktafel zouden van gerecycled plastic gemaakt kunnen worden. Hiermee geven we ook een signaal aan de kinderen dat je met afval hele mooie dingen kunt maken.

Het draagt bij aan een goede toekomst van Groningen, omdat kinderen zich door buiten te spelen beter ontwikkelen en ondernemend worden. Wellicht zijn dit de nieuwe ondernemers van de toekomst en zetten ze Groningen op de kaart! Dat zou toch fantastisch zijn?