2 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 06 april 2020

Sociaal en cultureel Centrum Concorde

Concordia is vlak voor de oorlog gebouwd.

In de jaren 50 t/m 90 van de vorige eeuw
hebben diverse verenigingen gebruik gemaakt van de zalen.
Sinds de eeuwwisseling is het gebouw niet meer gemoderniseerd en raakte gaande weg in verval.
Inmiddels is er een andere wind gaan waaien en willen we als gemeenschap het gebouw weer opnieuw inrichten om er zodoende een modern en representatief zalen centrum van te maken welke voor de gehele gemeenschap wordt gebruikt. Het geheel wordt door vrijwilligers gerund met als hoofd vrijwilliger Klaas Kadijk
Zo maakt de plaatselijk sjoelclub “De brik schoevers” gebruik van Concordia en worden er sjoel wedstrijden gehouden. Ook wordt er toneel beoefend door toneelvereniging Democritus. De ouderen bond PCOB zetelt er, en de plaatselijke Fanfare korps Excelsior oefent er en geeft uitvoeringen in Concordia. Ook jeugdsoos “De Kelder” vindt er zijn onderkomen.
Ook de stichting Live Noord maakt dankbaar gebruik van Concordia.

Een sociaal cultureel centrum Concorde is onze uitdaging.

We willen het gebouw graag isoleren, zowel het dak als ook de ramen (nieuwe kozijnen en dubbel glas.) Ook moeten de toiletten vernieuwd worden en willen we een plan opstellen om het geheel aan te passen zowel de bar als de zalen en de hal. Voor dit plan zijn inmiddels de nodige financiën gereserveerd. Voor het tweede plan ( B ) nl: de entree inclusief de trapopgang zouden we eveneens graag willen aanpassen ook voor rolstoel gebruik. Er zijn al ruime parkeer mogelijkheden, graag zouden we het aantal op eigen terrein willen uitbreiden. We hebben nog geen dekking om ook dit plan te realiseren!

Samenwerking Concordia en Stichting Live Noord
Live Noord
Stichting Live noord organiseert sinds maart 2019 festivals op allerlei muzikale gebieden in zalencentrum Concordia te Baflo. Het doel is om verbindende reactie te creëren in Baflo en omstreken. Het is voor onze organisatie essentieel om een goed podium te hebben waar we diverse culturele activiteiten te kunnen organiseren. Concordia geeft ons dat podium.

De samenwerking met beheer en met het bestuur van Concordia is heel goed te noemen. We helpen elkaar waar nodig om de zaak draaiende te houden.

Blues & More Festival
Het Blues & More festival trekt veel bezoekers vanuit Baflo en de regio. Blues liefhebbers komen massaal af op de ruime programmering van dit festival. Mede door de inzet van beheer en het bestuur van Concordia is dit een groot succes.

SchrikkelFest is een festival georganiseerd door Live Noord. En verbindende factor en een zeer ruime programmering van Schlager tot Dance en van Blues, Rock tot Jazz. Kortom voor de proevers een ruim opgezet festival.

Verder organiseert live noord in Concordia thema avonden en Jam sessies ook voor beginnende muzikanten.

Voor Stichting Live Noord heel belangrijk dat het Concordia een update gaat krijgen, zodat wij gezamenlijk de bevolking Culturele activiteiten kunnen voorschotelen.