Hoe cool zou het zijn als je kunt rodelen van de Kardingebult? Vanaf de kant van de parkeerplaats uitkijkend over de schaatsbaan en een deel van de Kardingeplas.
Met ons plan hebben we rekening gehouden met de huidige gebruikers van de Kardingebult. Het open karakter zoals dat er nu is, zal worden behouden. Hardlopers, wandelaars, bootcampers, downhillfietsers en rodelbaangebruikers. Voor ieder wat wils.
De baan is van en voor Groningers. Daarmee willen we aangeven dat de rodelbaan een betaalbaar uitje moet zijn. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen bij ons werken. Scholen uit de omgeving bieden we stageplekken. En wil je als student G-krachten testen voor je studie, dan kan dat ook.
De rodelbaan krijgt een lengte van circa een halve kilometer, waarmee je een snelheid van maximaal 40 km/h kunt behalen. De Rodelbaan zal 365 dagen per jaar open zijn.
Wat is een rodelbaan? Een rodelbaan is een lange glijbaan waar mensen met sleeën op wielen naar beneden kunnen roetsjen. Met behulp van een hendel kan de passagier de snelheid regelen.
De ambitie is om de rodelbaan energieneutraal te laten werken. Aan de voorzijde van de Kardingebult kunnen faciliteiten worden aangeboden, zoals sanitaire- en daghoreca-voorzieningen, die ook gebruikt kunnen worden door de huidige gebruikers van de Kardingebult en de camperplaatsen.
De rodelbaan zal een belangrijke boost geven aan het toerisme in stad en provincie Groningen.
Stem op ons, want er gaat niets boven Groningen.
Wil je de ontwikkelingen over de rodelbaan volgen? Dat kan op Facebook en Instagram.