5 Idee van: Bert van Strien Publicatiedatum: 12 maart 2020

Restauratie schaapskooi

Renoveer en behoud de historische schaapskooi in Westerwolde voor de toekomst, zodat publiekelijke openstelling mogelijk is.

Het zou mooi zijn als ons plan voor renovatie van de naast ons huis gelegen schaapskooi uitgevoerd kan worden. Wij zijn al zes jaar bezig om dit te realiseren. De schaapskooi uit de achttiende eeuw is de oudste schaapskooi in Westerwolde.
Het plan bevat onder andere een permanente inrichting met een overzicht over de verwerking van wol vanaf het schaap, het kaarden, spinnen en bijvoorbeeld vilten met op bepaalde dagen, of op afspraak, openstelling voor bezoekers waarbij wij denken aan toeristen en scholen.

De schaapskooi kan ook gebruikt worden voor kleine exposities met werk van kunstenaars uit Westerwolde. In opdracht van Stichting Monumenten Westerwolde heeft reeds een bouwhistorisch onderzoek plaatsgevonden en een uitgebreid projectplan is aanwezig. Alleen de financiering is tot op heden niet rond te krijgen. De totale renovatiekosten bedragen 50.000 euro. Het zou toch erg zijn als deze oudste schaapskooi van Westerwolde en tevens een mooi toeristisch punt in Westerwolde verloren zou gaan.