59 Idee van: Marco Roepers Publicatiedatum: 22 januari 2020

OV-fietsen op stations in de dorpen

Op alle stations in Groninger dorpen moeten OV-fietsen komen. Deze huurfietsen zijn voor nog geen 4 euro per dag te huren. Dat kan door geautomatiseerde fietskluizen neer te zetten. Het zorgt voor een betere bereikbaarheid van het Groninger platteland.

De bereikbaarheid van de Groninger dorpen met het Openbaar Vervoer neemt af. De OV-fiets is een huurfiets waarmee gebruikers van het Openbaar vervoer voor nog geen 4 euro per dag een fiets kunnen huren. Overal in den lande zijn geautomatiseerde fietskluizen op de stations te vinden. Met behulp van deze fietsen zijn bestemmingen die verder weg van de stations zijn gelegen eenvoudig te bereiken. Men kan denken aan bijvoorbeeld museum De Wheem in Westeremden, Noordpolderzijl of aan Domies Toen in Pieterburen.   Ook voor privébezoek  is het nuttig. (Klein)kinderen die op opa en oma willen opzoeken in een van de dorpen. Ze kunnen er bovendien  nog een fietstocht door het fraaie Groninger land aan vastknopen.

In Noord-Brabant hebben inmiddels alle treinstations al OV-fietsen.  Als dat het geval zou zijn in Groningen dan waren alle dorpen in het Noorden van Groningen daarmee bereikbaar.

Een video over de werking van de OV-fietskluizen