18 Idee van: Outdoor Meeden Publicatiedatum: 06 februari 2020

Outdoor/Speelbos Meeden

Een prachtig, natuurlijk en duurzaam recreatieterrein in Meeden.

In de “nieuwbouw van Meeden” ligt een prachtige bosweide met daaromheen in de jaren omhooggeschoten bosperceel. Dit is het vertrekpunt van een groep omwonenden om vanuit de Dorpsraad Coöperatie een werkgroep op te richten. We kregen groen licht van de gemeente en al snel werd de link met het Belevingscollectief gelegd. Na meerdere brainstormsessies met het Belevingscollectief zijn de volgende kernelementen opgesteld:

  • Speelveld en verzamelplek
    Water- en zandspelen
    Hindernisroute
    Natuurroute, educatie en insectenhotel
    Wilde bloementuin en hutten bouwen

We zien deze plek dan ook als een groene en duurzame trekpleister voor alle Meedenaren. Het is uitermate geschikt voor educatieve en recreatieve activiteiten vanuit de nieuwe MFA, de Dorpsschool, sportverenigingen, kinderopvang, peuterspeelzaal, gastouders, et cetera.

Hoe mooi, gezellig en dankbaar is het om samen met elkaar aan de slag te gaan voor ons dorp en een prachtig, natuurlijk en duurzaam terrein in te richten, dat voor iedereen bereikbaar en beschikbaar is. Kom spelen in hutten of bij de waterpomp, kinderfeestjes vieren, picknicken, sporten/bootcampen, sleetjeglijden van de bult in de winter, racen over het hindernisparcours en speel jeu de boules.