18 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 10 maart 2020

Openluchttheater aan het meer

Laat Groningen de provincie zijn die theater weer op de kaart zet! Maak een openluchttheater aan het meer.

Duitsland kent vele openluchttheaters van 4000 tot zelfs 8000 zitplaatsen. Kosten nog moeite worden gespaard om op een spectaculaire manier de geschiedenis van Duitsland of het werk van Duitse schrijvers te brengen. Men ziet hier het belang van het theater voor de toekomst van hun jeugd. Bij iedere geproduceerde voorstelling zit er bij de repetities een middelbare schoolklas om te discussiëren over het stuk en de daarmee onderliggende thematiek.

In Nederland wordt het theatrale landschap steeds schraler, steeds meer theaterbedrijven stoppen ermee omdat ze niet meer die kwaliteit kunnen brengen die ze graag zouden willen.

Laat Groningen de provincie zijn die theater weer op de kaart zet! Van groot belang voor de toekomst van onze eigen groninger jeugd!

Organiseer bijvoorbeeld een theaterfestival in de Blauwe Stad; een openluchttheater aan de rand van het meer waar op een spectaculaire manier de geschiedenis van Groningen voor het voetlicht wordt gebracht. Dat zou onze provincie op de Europese kaart kunnen zetten.

Voorstellingen over bijvoorbeeld belangrijke Groningers uit de wetenschap, sport, politiek of een belangrijke theatertekst vertaald naar het Gronings. Of wat voor link je ook kan bedenken met onze provincie, met ieder jaar opnieuw een voorstelling met waanzinnige decors en indrukwekkende special effects die je voorstellingsvermogen te boven gaan (zie bijvoorbeeld Störtebeker festspiele of Bregentz festspiele).

Maar het belangrijkste: een theater voor iedereen en waarmee een reis naar Groningen een onvergetelijke belevenis zal worden.

Een plek waar vele mensen een baan kunnen vinden: regisseurs, decorontwerpers, decorbouwers, dramaturgen, kostuumontwerpers, grime, geluidstechnici, lichttechnici, marketeers, rekwisiteurs, controllers, publieksbegeleiders, cateraars en nog vele anderen.

Met op het terrein fantastische werkplaatsen met veel werk-/leerplekken.