1 Idee van: Henk Tiggelaar Publicatiedatum: 16 maart 2020

New Orleans in Groningen Stad en Ommeland

New Orleans in Groningen Stad en Ommeland: een groots internationaal muziekfestival in de stad en de ommelanden –  wat vele honderden of meer muziekliefhebbers naar zich toe zal trekken. En ze zullen gaan genieten van de sfeer en entourage.

Vele mensen onder ons hebben wel eens van New Orleans gehoord, een stad in de zuidelijke staat Louisiana van Amerika. New Orleans heeft een enorme bekendheid als stad van de muziekfestivals. De sfeer in New Orleans is relaxed en met muziek, een drankje en wat eten (één van de belangrijkere zaken in het leven, aldus de inwoners) is het feest al snel compleet. Voor eten neemt men de tijd: het diner wordt pas laat op tafel gezet en de mensen gaan lang door. Er zijn veel trendy restaurants te vinden die van alles combineren.

Zo creatief als ze met eten zijn, zo zijn ze dat ook met muziek. Met iedere dag concerten op verschillende locaties. Niet voor niks is de term New Orleans-Jazz geboren. De stad barst van de live muziek: jazz, maar ook blues, rhythm and blues, cajun en zydeco.

Festivals als deze zouden ook in Groningen, zowel in de stad als in de ommelanden, georganiseerd kunnen worden. In de nazomer zou je low profile voor een periode van een maand kunnen beginnen, later uitlopend tot een langer durend festival. In mijn optiek zou het festival kunnen uitgroeien in een leuke toeristische trekpleister.