7 Idee van: Maya Wildevuur Publicatiedatum: 09 maart 2020

Museum Maya Wildevuur

Doel: de kleurige kunst en het inspirerende leven van Maya Wildevuur in al haar facetten blijven beleven op de eeuwenoude Ennemaborgh in Midwolda. Als museum, ter inspiratie van het publiek, en als ‘artist in residence’- werkplek voor kunstenaars.

De Ennemaborgh pronkt al eeuwen fier en uitnodigend als een parel in het Oldambt. In het noorden ontvouwt zich de weidsheid en de brede horizon van het Groninger landschap en in het zuiden is de zichtlijn van de borg omsloten door het Midwolder bos, waarin je uren lang kunt dwalen en er de wilde Konikpaarden tegenkomt als je geluk hebt.

Maya Wildevuur woont, werkt en exposeert er sinds de vorige eeuw. Haar wens en ambitie is om de Ennemaborgh te delen met een zo groot mogelijk publiek, maar ook met andere beeldend kunstenaars. Voor die laatste groep wil de Ennemaborgh een artist in residence-plaats zijn, waar gewerkt kan worden in het Groninger licht van Wildevuurs ruime atelier.

De huidige kunstcollectie omvat zo’n 5000 werken van haarzelf en andere kunstenaars; maar ook talloze objecten, en unieke, vreemde, grappige en adembenemende artefacten uit binnen- en buitenland. Voor het zekerstellen van de collectie en om het proces van doorgeven in gang te zetten, begint de tijd zo langzaamaan te dringen.

Het liefst ziet de huidige bewoonster, kunstenares en wereldreiziger Maya Wildevuur, haar totale nalatenschap in deze borg behouden voor de toekomst. Om te inspireren en te bewonderen; te delen en te vermeerderen.