6 Idee van: Dirk Dorlandt Publicatiedatum: 17 maart 2020

Multifunctioneel centrum Pietershoeve

Een multifunctioneel centrum waar mensen met een beperking uit het dorp Ulrum en omgeving de verzorging doen van de accommodatie ter ondersteuning van de paardensport en de andere activiteiten in het centrum.

Het stichtingsbestuur van de Pietershoeve heeft zich als taak gesteld om samen met inwoners en een aantal verenigingen een mooi multifunctioneel centrum te realiseren, waar mensen met een beperking uit het dorp en omstreken hun dagbesteding kunnen vervullen met het verzorgen van de paarden en andere dieren. Ook kunnen zij zorgen voor de inwendige mens in de kantine en de groentetuin beheren.
In het centrum zal ook de paardensport onderdak gaan krijgen. Daarnaast zal de accommodatie beschikbaar zijn voor vele andere activiteiten die de verenigingen in de voormalige de Marneregio organiseren, zoals bijvoorbeeld de halve marathon, de kerstmarkt en een beachvolleybaltoernooi.

Het bestuur van het centrum gaat ook nieuwe samenwerkingen tot stand brengen, zodat tijdens fiets-, wandel- en huifkartochten informatie onderweg wordt meegegeven en verteld. Informatie over de historie van en de mooie natuur in het Lauwersmeergebied aan de Waddenkust. Er wordt hiervoor samengewerkt met onder andere de horecagelegenheden ‘op Lauwersoog’ en het visserijmuseum Zoutkamp. Per hoofdstuk zullen we de verschillende onderdelen van het multifunctionele centrum voorstellen.
Ook komt daar aan de orde hoe het bestuur het centrum wil financieren en verduurzamen. Een doel is namelijk ook om het centrum te laten voldoen aan de richtlijnen van duurzaam bouwen met aandacht voor een laag energiegebruik. Het interieur zal grotendeels bestaan uit hergebruik van bestaande materialen.