4 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 23 maart 2020

Middeleeuws Ter Apel

Een bezoek aan Middeleeuws Ter Apel is als een bezoek aan een middeleeuwse jaarmarkt. Net als in het jaar 1465 hebben groepen reizigers, veelal soldaten/huurlingen maar ook marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten, hun kampementen opgeslagen rond het Klooster. Ze zijn gekomen voor het traditionele jaarfeest.

Op een jaarmarkt werd niet alleen handel gedreven, maar ook feest gevierd én schermutselingen beslecht op het slagveld. Spannende tijden, die u nu zelf kunt beleven!

Wat is er te doen?
Als bezoeker van Middeleeuws Ter Apel struint u over de middeleeuwse jaarmarkt en door de kampementen. Er is van alles te ontdekken en te beleven. Van de bijzondere kleding van de deelnemers tot de vrolijke middeleeuwse muziek en demonstraties van oude ambachten. Snuffel tussen de middeleeuwse koopwaar, proef van de middeleeuwse hapjes en geniet van de spannende shows en demonstraties.

Klooster Ter Apel is tijdens Middeleeuws Ter Apel geopend en zonder extra kosten te bezoeken. Binnen geniet u van de serene rust, de tentoonstellingen maar ook van diverse middeleeuwse optredens.

En mis de spectaculaire vuurshow op zaterdagavond niet!

Voor kinderen:
Voor kinderen is een bezoek aan Middeleeuws Ter Apel niet alleen heel leuk, maar ook heel spannend en leerzaam. Ontdek samen van alles over de geschiedenis, moedig de ridders aan tijdens de veldslagen en doe mee aan de middeleeuwse spelletjes, waarbij een ridderdiploma te verdienen valt. Zien we je bij de ‘kidsbattle’, waar de kinderen het opnemen tegen de ridders?

Praktisch

  • Wanneer: Middeleeuws Ter Apel duurt op zaterdag 5 september van 10.30-00.00 uur en op zondag 6 september van 10.30-17.30 uur. Er zijn op beide dagen elk moment van de dag leuke activiteiten, workshops en lezingen.
  • Voor wie: Middeleeuws Ter Apel is toegankelijk voor alle leeftijden. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang.
  • Locatie: Middeleeuws Ter Apel vindt plaats bij Klooster Ter Apel. Het adres van het Klooster is: Boslaan 3, 9561 LH Ter Apel
    Tickets en meer informatie: https://middeleeuwsterapel.nl/