0 Idee van: Geert Metselaar Publicatiedatum: 30 maart 2020

Kur-(wester)Wolde

Kur-(Wester)wolde

Westerwolde heeft het in zich. Prachtige natuur. Aandacht voor (h)eerlijk eten. Een bijna parkachtige omgeving, vaak gecreëerd door de natuur, zoals in het beekdal van de Ruiten Aa, maar vaak ook door de mens, zoals bij de prachtige boerderijen en in het bos rondom het Klooster. Kunstenaars vinden hier inspiratie en stedelingen komen hier tot rust.

Gezondheidsprogramma’s, wellness-arrangementen, persoonlijke ontwikkeling, revalidatie en retraite. En dat in een omgeving met rust, ruimte en aantrekkelijke natuur is al eeuwen de basis van de kuuroorden in Europa. Voor onze Duitse buren is “Im Kur gehen” een traditie en nog steeds onderdeel van de gezondheidszorg.

Veel mensen die herstellende zijn van een langdurige ziekte hebben baat bij een tijdelijk verblijf in een gezonde omgeving zoals die van Westerwolde. Maar ook anderen die om wat voor reden dan ook een periode van rust en retraite nodig hebben kunnen daarvoor in Westerwolde terecht.

Dit idee voor Toukomst richt zich op het ontwikkelen van het kur-concept in Westerwolde in de breedste zin van het woord en het koppelen van zoveel mogelijk partners die als netwerk het concept concreet vorm gaan geven. Naar ons idee heeft dit idee het in zich om een duurzame en bestendige toestroom van mensen op gang te brengen die voor aanvullende en gedifferentieerde werkgelegenheid kunnen zorgen. Koppel daaraan onderwijs en ontwikkeling van vaardigheden die passen binnen de branche en je biedt jongeren een kans om in Westerwolde te blijven na hun opleiding.

Waar we op uit moeten komen ?  Kijken naar de buren !

https://www.bad-zwischenahn-touristik.de/

Hoe we het aan moeten pakken ?  Leren  van anderen !

https://www.iba-parkstad.nl/iba-parkstad/wat-is-iba-parkstad/