7 Idee van: William Boné Publicatiedatum: 24 februari 2020

Kinderen veilige plek speelparadijs Oldambt

Het bieden van een veilige omgeving voor kinderen die kunnen spelen in een speelparadijs in de oude strokarton-fabriek ‘De Toekomst’ en tevens een gezellige omgeving voor (alleenstaande) ouders. Doelgroep: gezinnen, kinderen basisscholen, alleenstaande ouders en ouders, etc.

De omgeving Oldambt staat bekend om veel problematieken rondom opvoeding en gezinsleven. Waarom niet op een leuke manier voor kinderen een plek aanbieden waar zij in een veilige omgeving even in een ‘andere wereld/speelparadijs’ kunnen zijn, en waar ze onbezorgd kunnen spelen en hun energie kwijt kunnen. Tevens een plek waar (alleenstaande) ouders gewoon even lekker koffie drinken en lezen en ontmoeten en misschien voor de gemeente Oldambt een soort info punt creëren.

Uiteraard kun je het speelparadijs een educatief thema meegeven, dat past bij onze regio. In de speeltoestellen kunnen thema’s worden verwerkt.

Mijn vertrekpunt is om voor belangrijke doelgroepen een plek te creëren waar betekenisvolle herinneringen worden gebouwd waar ze in de toekomst wat aan hebben en wellicht in hun keuze qua woon/werk kiezen voor ons prachtige Oldambt. De regio aantrekkelijker maken voor jonge gezinnen om zich te vestigen in Oldambt

Misschien vragen jullie af: Hoe het zit met mankracht voor de speelparadijs, maar daar heb ik wel ideeën over. Denk aan het inzetten van vrijwilligers.