8 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 23 maart 2020

Huiskamerrestaurant Hemmen

In en rondom Haren en Groningen wonen veel mensen die alleen zijn en een drempel ervaren om alleen naar een restaurant te gaan. Bij huiskamerrestaurant Hemmen zijn zij van harte welkom en eten we samen aan een grote tafel. Op deze wijze dragen wij graag bij aan de bestrijding van eenzaamheid en willen wij de mogelijkheid tot ontmoeting met buurtgenoten faciliteren. Deze ontmoetingen vergroten het netwerk en leiden tot minder eenzaamheid, meer participatie en dragen bij aan geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Iedere tweede vrijdag van de maand ben je vanaf 18.00 uur welkom. We drinken wat en schuiven rond 19.00 uur aan tafel. We serveren een eenvoudig driegangenmenu, zoveel mogelijk met ingredienten uit de buurt. Er kunnen maximaal 8 mensen per avond meeeten. Je kunt je opgeven en vol=vol. We vragen een vast bedrag van 15 euro voor het eten. Als je het leuk vindt dan kun je mee komen helpen met voorbereiden en koken.

Wij zijn twee vijfigers: de kunstenaar houdt van koken en de sociaal-wetenschapper organiseert graag met en voor mensen. Wij werken samen met lokale organisaties zoals de pluktuin in Glimmen, de pluktuin in de Biotoop, slagerij de Buurderij in Noordlaren, slager de Groene Weg in Groningen, Beans & Grapes in Haren, Bakkerij Haafs in Haren, Eko Plaza in Haren, Albert Heijn en Jumbo in Haren.

Wij willen buurtbewoners een fijne avond met goed eten bezorgen. Dit willen we kostendekkend en zonder winstoogmerk doen.  Wij vragen een kleine eenmalige financiele ondersteuning om het idee uit te werken en een eenvoudige website te laten maken zodat mensen zich kunnen aanmelden en voor pr & marketing om het huiskamerrestaurant onder de aandacht te brengen.