15 Idee van: Joke Dallinga Publicatiedatum: 18 maart 2020

Hop, paardje hop!

Stel je voor dat je niet alleen een rondje Schildmeer te paard kan doen maar ook langere routes kan kiezen door de natuurgebieden die de hele provincie doorgaan. Een klein rondje, een dagtocht of trektocht voor een paar dagen dankzij een netwerk dat loopt door de aansluitende natuurgebieden in onze mooie provincie. Er zijn genoeg B&B’s om onderweg te overnachten.

Dit kan vrij eenvoudig gerealiseerd worden door een (gemaaide) brede berm langs bestaande fietspaden of een smal paadje door/langs het bos of veld of langs slootranden. Een aanvulling die makkelijk meegenomen kan worden bij het uitvoeren van andere mogelijkheden voor sportieve buitenbezigheden.

Ter info: Een bericht op de website van de Nederlandse regering meldde in juli 2006 dat er in Nederland ongeveer 400.000 paarden waren, waarop ruiters en amazones jaarlijks ongeveer zeventien miljoen keer een recreatieve buitenrit maakten.
Terwijl het levensgevaarlijk is om bv in de berm van 60 km-wegen te rijden (officieel mag je als ruiter niet op het fietspad) omdat automobilisten vaak denken dat een paard een behaarde fiets is waar je geen rekening mee hoeft te houden.

Dus een prachtige kans om een geheel nieuwe groep recreanten aan te trekken die zo kan kennismaken met onze hele provincie.