1 Idee van: Ruben Vissinga Publicatiedatum: 01 april 2020

Hoe de aardbevingschade “goud is gekomen”

De NAM heeft vele maatregelen genomen om particulieren en bedrijven te ondersteunen. Maar niet alle mensen worden op dezelfde manier geholpen. Wij willen in kaart brengen hoe de mensen die wél geholpen zijn dit voor elkaar hebben gekregen. Iedere Groninger met aardbevingsschade moet volgens ons volgens dezelfde regels worden gecompenseerd.

In het nieuws horen wij als Groningers regelmatig informatie over particulieren en bedrijven die perfect door de NAM zijn geholpen. Zelfs volledige woonwijken worden ondertussen herbouwd.

Dit levert gelukkig veel tevreden Groningers op, maar ook horen wij verhalen van Groningers die niet geholpen worden, terwijl bij anderen de “geldkraan van de overheid” open lijkt te staan.

Website voor mensen die geholpen zijn
Wat wij willen maken is een website die juist niet het verhaal van de ontevreden Groningers publiceert, maar juist het verhaal van Groningers die geholpen zijn door instanties om volledig gecompenseerd te worden voor hun schade.

Onze mening is dat alle Groningers met aardbevingsschade op een gelijke manier gecompenseerd moeten worden.

Wij hebben allemaal wat aan succesverhalen!
Het kan zeer waardevol zijn om de verhalen van wèl naar tevredenheid geholpen Groningers te publiceren. Het kunnen verwijzen naar deze ervaringen van Groningers die wel gecompenseerd worden kan volgens ons een bijdrage leveren aan het behalen van het recht van Groningers die niet of nauwelijks geholpen worden.