7 Idee van: Linda de Groot Publicatiedatum: 30 maart 2020

Het bossen idee

Toen ik in 2015 aan het zoeken was naar een huis, wilde we graag een huis met veel natuur om zich heen. Wij woonden in het westen. Nergens konden we een betaalbare woning vinden. Tot we gingen kijken in provincie Groningen. In het noorden vond ik de provincie kil aandoen. Plat, grote lange akkerbouw velden. Toen reden we door Westerwolde, zo’n prachtig gebied. Ik mag het niet zeggen, maar stukje Drenthe in Groningen.

Toerisme is een geweldige bron van inkomsten, vooral van ouderen op de fiets. Ik snap dat het niet lukt om de Veluwe hier te ‘bouwen’, maar wat zou dat geweldig zijn. Ook voor de inwoners. Hele jaar door natuur en activiteiten. Mensen uit de randstad die meer geld hebben kunnen dat hier uitgeven.

Mijn overbuurvrouw verbouwt ecologische groeten. Daar is echt veel vraag naar. Wij verkopen dat, samen met mijn peren en appels aan de kant van de weg. Toeristen vinden dat ’terug naar de natuur geweldig.

Geen grote zonnepanelen parken bouwen, je verwoest er zoveel mee. Creëer bossen, natuur, horeca, mooi museum. gemeente Westerwolde doet veel om dingen te organiseren. Het trekt veel mensen aan. Mensen zoeken ontspanning en hoe mooi zal het zijn om dat in onze platte provincie te creëren.

Het is ook goed voor het milieu en de co2 uitstoot. Mooi heide, stukken waar je kan wandelen. Zorg dat het een aantrekkelijke provincie wordt. Zodat de mensen uit de randstad net zo verbaasd zijn als toen ik hier kwam wonen.

Ik heb niet echt over een locatie nagedacht. Maar extra bossen, hei en natuur past overal.