9 Idee van: Mayke Zandstra Publicatiedatum: 10 maart 2020

Het beste onderwijs van Nederland vind je in… Groningen!

Investeer in het onderwijs in Groningen. Wanneer we hier het beste onderwijs van Nederland hebben, houden we het voor de huidige bevolking leefbaar en prettig om hier te wonen en maken we het voor een grotere groep mensen aantrekkelijk om zich hier te vestigen.

Goed onderwijs is de basis voor een kansrijke toekomst. Zowel voor een individu als voor een gebied als Groningen. Laten we investeren in een kansrijke toekomst door kinderen en jongeren het beste onderwijs van Nederland te bieden. Zorg dat scholen onderscheidend kunnen zijn ten opzichte van elkaar, zodat mensen iets te kiezen hebben en jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen.

In Pieterburen staat een kleine dorpsschool die in 2014 haar deuren zou sluiten vanwege de krimp. Ouders sprongen in de bres en gezamenlijk werkten school, dorp en ouders een plan uit voor de toekomst. Door het onderscheidende Montessori-onderwijs, extra muziek in de klas en een prachtig natuurlijk schoolplein met eigen moestuin en kas, trekt de school inmiddels van heinde en verre nieuwe leerlingen aan en is deze inmiddels drie keer zo groot als in 2014.

Groningen is natuurlijk voor een groot deel een krimpgebied, maar de ruimte, rust en de lage woningprijzen bieden ook kansen. Wanneer we hier het beste onderwijs van Nederland hebben, maken we het voor een grotere groep mensen aantrekkelijk om zich hier te vestigen en houden we het voor de huidige bevolking leefbaar en prettig om hier te wonen.