14 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 13 januari 2020

Grote werkgevers aantrekken

Maak het voor bedrijven die veel werkgelegenheid bieden uiterst aantrekkelijk om zich in Noord-Groningen te vestigen. Meer arbeidsplaatsen = meer inwoners aan het werk = meer uitgaven = economische ‘boost’!

We hebben in Noord-Groningen ruimte genoeg voor grote bedrijven. Denk aan de magazijnen van bedrijven als Coolblue, Wehkamp, Bol.com, Procter&Gamble en Unilever. Bovendien hebben we een prima infrastructuur van en naar de Eemshaven (eventueel is het een optie om de N46 vierbaans te maken).
Als zulke bedrijven zich vestigen in Noord-Groningen geeft dat enorm veel arbeidsplaatsen. Dat geeft een ‘boost’ aan de economie, omdat meer mensen meer geld gaan uitgeven. Het heeft ook een positief effect op de woningmarkt. Want er zijn dan meer Groningers aan het werk die een huis kunnen kopen, of er verhuizen meer mensen naar de provincie om dichter bij het werk te wonen. Daarom moeten de bedrijven zich dicht bij de Eemshaven vestigen. Met een te zuidelijke locatie kan het zijn dat mensen in andere provincies blijven wonen en dan werkt het principe niet.

Hoe maak je dit aantrekkelijk? Er zijn vast knappe koppen die daar meer verstand van hebben! Bijvoorbeeld door goedkope grond, soepele vergunningregels en subsidie voor elke Groningse werknemer.