6 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 15 januari 2020

Groeningen in plaats van Groningen

Groeningen in plaats van Groningen! Door dit initiatief op eigen initiatief op te zetten kunnen we Den Haag overtuigen dat wij geen domme boeren zijn. We zijn leeggemolken door het gas, met alle gevolgen van dien. Met Groeningen maken we het hoge noorden iets om dubbel trots op te zijn. Groen qua natuur en qua opwekken van energie. We voorkomen leegloop door juist nu alles samen aan te pakken!

Gastoevoer stopt, dus de behoefte aan groene energie stijgt. Alle boeren die teveel stikstofuitstoot hebben, moeten gecompenseerd worden met zonnepanelen en windmolens. Dat creëert banen en extra energie. Groeningen in plaats van Groningen moet spierballen laten zien aan Den Haag.

Het treinnetwerk moet flink uitgebreid worden ten gunste van extra opbrengst van energie. Er moet een goede tweedehands markt of zeer goedkope leasemogelijkheden komen voor elektrisch vervoer, steps, fietsen en auto’s.  Zo kunnen we na 2030 voldoen aan de normen of voorlopen met Groeningen aan kop. Met de kup d’r voor!

Als Groeningen samen optrekt met Eeuwwaarden (in plaats van Leeuwarden) kunnen we de nieuwe Randstad van het noorden worden. Dat heeft ook effect op de werkrelaties met Duitsland.