964 Idee van: Pascal Rakers & Joel Darius Publicatiedatum: 14 maart 2020

GRN | Creatief Festival Terrein

GRN, het concept – GRN is een duurzaam terrein dat multifunctioneel inzetbaar is voor een muziekfestival, zakelijk evenement, live acts, performance art, personeelsfeesten, kledingmarkten, food gerelateerde events, productpresentaties of congressen. Groningen stad en ommeland verdient een plek waar dit allemaal mogelijk is. Een vrijplaats waar je als Groningse ondernemer de ruimte kan krijgen om iets te organiseren in omgeving dat recht doet aan je doel. Een plek dat je dwingt om anders te kijken naar lokaliteit, duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap en creativiteit.

 

GRN, onze waarden:

GRONINGS TALENT EN ONDERNEMERSCHAP
Lokale ondernemers werkzaam op dit terrein profiteren hiervan maar zijn tegelijkertijd ook in het nadeel. Grote partijen uit de Randstad komen naar Stadpark en zorgen er zo voor dat kleinere, vaak lokale initiatieven het moeilijk wordt gemaakt een eigen event (hoe groot of hoe klein ook) op te zetten. Festivalterreinen zijn bezet en vaak al een jaar van tevoren gereserveerd door de grote partijen met geld. GRN moet de plek zijn waar je als lokale initiatiefnemer juist wel je evenement een kickstart kan geven op een plek dat je ruimte en faciliteiten biedt die het verdient.

GROEN & CIRCULAIR
GRN organiseert alleen activiteiten die zo duurzaam mogelijk zijn, met ‘circulariteit’ als uitgangspunt. Dit is een kernonderdeel van alle evenementen. GRN wil jongeren tijdens de evenementen bewust maken van o.a de klimaatproblematiek, door als voorbeeld te vertellen welke impact de ‘Fast Fashion’ industrie heeft op het klimaat. Zo versnellen we niet alleen de transitie naar duurzame evenementen, maar ook de transitie naar een totale duurzame maatschappij.

DIGITAL FIRST
Elk contactmoment is tegenwoordig digitaal, het begint bijvoorbeeld met contact via e-mail of via WhatsApp, promotie via social media tot het digitaal betalen van je consumptie. GRN gaat deze onderdelen testen en toepassen met de hulp van studenten. Studieprojecten zijn meer dan welkom bij GRN.

LOKAAL ETEN & DRINKEN
Een eierbal speciaal iedere zondag gemaakt door die leuke buurvrouw. De vegan lasagna gemaakt en geserveerd door bijvoorbeeld iemand met een achterstand tot de maatschappij. Maar ook het lokale biertje van de tap en de bloemkool en aardappel van het platteland. Dit alles in een groene omgeving waar de producten letterlijk uit de tuin van GRN worden gehaald.

GRN is een overlast vrij terrein, hoe? In een verdere uitwerking lichten wij ons plan graag toe!