4 Idee van: peter van tholen Publicatiedatum: 26 maart 2020

goudklompjes die nu nog weesboot heten

door de provincie heen liggen op veel plaatsen boten te verloederen, vaak aan het eind van hun economische leven achter gelaten door hun vaak niet te achterhalen eigenaar. Door waterschappen en provincies worden regelmatig van dit soort boten uit het water gevist om tijdelijk op hun opslag te worden bewaard om daarna alsnog te worden vernietigd. Verder liggen er in vele schuren en op zolders nog volop boten, waaraan geen of weinig economische waarde zit, te verstoffen, en dat is net zo zonde.

Boten zouden bereikbaar kunnen zijn voor iedereen, het ontwikkelen van sociale contacten, het opdoen van ervaring in verschillende vakgebieden als schilderen, houtbewerking, metaalbewerking en het werken met kunststof maar ook in de recreatieve sfeer als verhuurbalie en instructeur of les en praktijklocatie voor het behalen van het vaarbewijs of gewoonweg een plek om watersport te ervaren is dan mooi meegenomen.

het zou een idee kunnen zijn dat je in je vakantie je “eigen boot” opknapt om tijdens je vakantie nog gebruik van kunnen te maken en je zelfs met je eigen boot terug komt van je vakantie..

bedrijven kunnen de gezondheid van hun medewerkers vergroten duur hun gebruik te laten maken van de mogelijkheden van waterrecreatie, ze kunnen eventueel hun eigen vloot (laten) ontwikkelen.