1 Idee van: Jeroen Bastiaansen Publicatiedatum: 01 april 2020

Gezond en Krachtig Groningen

Dit idee behelst een platform of portal ‘Gezond en Krachtig Groningen’ waarbij toegang gegeven wordt tot diverse zaken die de gezondheid en (veer)kracht van Groningers positief beïnvloeden!

Gezond en Krachtig Groningen
Een gezond mens in een gezond lichaam én een gezonde omgeving. Groningen is een mooie provincie, met veel ruimte en krachtige inwoners. Dat is het beeld wat je het liefst hebt. Echter is dat niet het gehele beeld. De provincie kent ook grote problemen, zoals de aardbevingsproblematiek en ook gebieden waar het sociaal-economisch niet mee zit en er armoede en werkloosheid is. Deze factoren beïnvloeden de gezondheid en kracht van de Groningers.

Dit idee behelst een platform of portal ‘Gezond en Krachtig Groningen’ waarbij toegang gegeven wordt tot diverse zaken die de gezondheid en (veer)kracht van Groningers positief beïnvloeden.

De website biedt in de basis veel zaken aan die gratis zijn en zal daar bovenop betaalde varianten hebt of varianten die TOUKOMST gaat subsidieren, bv Fit-Bit achtige wearables die stress, hartslag, stappen en dergelijke meten.

1. Bewegen (incl. YouTube filmpjes, van Yoga tot Fitness, tot ZOOM-trainingen en fitness trainingen in een sportschool of buitenlucht etc.)
2. Voeding (YouTube filmpjes met kooktips, ZOOM-kook-sessies en (online) cursussen.
3. Stress-regulering (oa Fit Bit achtige wearables die stress, hartslag, stappen en dergelijke meten)
4. Slapen (YouTube filmpjes over slaapmeditatie, yoga, ZOOM-initiatieven)