4 Idee van: Sil Langhout Publicatiedatum: 01 april 2020

Fit & Sterk – Sport- en boodschappencoach

Fit & Sterk draagt bij aan een gezonde leefstijl van kinderen en volwassen in de stad Groningen. Initiatiefnemer Sil Langhout geeft wekelijks sport- en spellessen op schoolpleinen, bij buurthuizen en in de sportschool. Elke les is uitdagend en uniek! Fit & Sterk zoekt samenwerkingspartners om meer kinderen en volwassenen te bereiken, vakantieactiviteiten te organiseren, maar ook om het idee van de boodschappencoach opzetten om mensen te stimuleren gezonde boodschappen te doen in de supermarkt!

Op jonge leeftijd beginnen met sporten draagt op een positieve manier bij aan het gezond opgroeien van kinderen en legt een basis voor een gezond leven op latere leeftijd. Sil Langhout sport al van jongs af aan, heeft er zijn beroep van gemaakt en wil nu alle kinderen en volwassenen in Groningen inspireren om gezond in het leven te staan!!

Sil Langhout geeft wekelijks sport- en spellessen aan in totaal 32 kinderen in Haren en in de Korrewegwijk. De lessen bestaan uit een mix van: freerunnen, skaten/skeeleren, blikspuit, olympische spelen en speurtochten. Gezinnen met een stadjerspas kunnen gratis komen sporten met steun van het Jeugd Sport en Cultuurfonds. Sil Langhout geeft wekelijks aan 30 volwassenen kickboks en personal training.

Toukomst
Er wordt in Groningen veel aandacht besteed aan projecten en onderzoeken, dat is heel belangrijk. Uiteindelijk gaat het erom dat je je sportschoenen aan doet, opstaat van je stoel, de deur uit loopt en in beweging komt! Fit & Sterk wil heel graag bijdragen aan een gezond Groningen en groeien van 60 naar 200 deelnemers!

Fit & Sterk wil graag door samen te werken nieuwe doelgroepen bereiken en investeren in een funbox/materialen voor de kinderen. In schoolvakanties zijn er nauwelijks tot geen sportactiviteiten voor kinderen in o.a. de Korrewegwijk. Met de funbox kan Fit & Sterk in schoolvakanties kinderen achter de spelcomputer vandaan halen en ze plezierige, gezellige en gezonde activiteiten bieden in de frisse buitenlucht! We merken dat de gemeente vaak kortdurende projecten ondersteunt, waarna het vervolgens weer verdwijnt. Het is veel waardevoller om iets duurzaams te organiseren.

Boodschappencoach
Om mensen te helpen bij een gezonde levensstijl ook op het gebied van eten, zoekt Fit & Sterk samenwerkingspartners voor het volgende idee. In de supermarkt worden mensen makkelijk verleidt tot ongezonde inkopen. Om mensen met overgewicht te helpen wil ik de boodschappencoach in het leven roepen. De boodschappencoach is bijvoorbeeld een student van de opleiding diëtetiek of een voedingsexpert. Deze staat in de supermarkt en steekt voor het boodschappen een helpende hand toe bij het doen van gezonde inkopen en het aanreiken van recepten. De diëtist vraagt naar uitdagingen, behoeften en voorkeuren en geeft advies. Deze persoonlijke aandacht kan voor veel mensen net even een steuntje in de rug geven, ook om te gaan sporten, dat echt een verandering in hun leven kan brengen.

www.fitensterk.nl