11 Idee van: Rob van Haren Publicatiedatum: 01 april 2020

Er gaat niets boven de Molleboon!

Mollebonen zijn een bekende delicatesse in Groningen. Mollebonen zijn geroosterde veldbonen die begin vorige eeuw veel als snack gegeten werden. Mollebonen zijn symbool van gezond en duurzaam voedsel dat de planeet kan redden maar ook van Groningers die van aanpakken weten!

Plantaardige eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van gezonde en duurzame voeding. Plantaardige eiwitten zitten in aardappel, tarwe maar vooral in bonen zoals veldbonen (Mollebonen), erwten, lupine en soja. Groningen heeft een eeuwenlange traditie in het telen van veldbonen en andere bonen. Moderne kennis maakt het mogelijk om van deze bonen voedsel te maken wat vroeger ondenkbaar was. Nu kunnen we vleesvervangers, melk, yoghurt, kaas, snacks, brood, gebak, ijs  en nog veel meer van deze bonen maken! Deze producten zijn lekkerder dan het origineel en gezonder!. Bonen zijn duurzaam en regionaal geproduceerd. Laten we de Molleboon weer op de kaart zetten! Er gaat niets boven de Molleboon!