22 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 20 januari 2020

Een mega glijbaan op de Damsterdiep parkeergarage

De hellingshoek van het dak van de garage is prachtig om een bijzondere glijbaan van te maken in de openlucht. Je eindigt je afdaling boven het plein, misschien wel via een stukje vrije val en een landing in een groot vangnet. Wel allemaal superveilig natuurlijk. Zo krijgt Groningen een top-attractie voor groot en klein, die vanaf de grond zichtbaar is voor iedereen. Je kunt er uren naar kijken!

Het is een plaatje, een beeld dat steeds door mijn hoofd gaat als ik vanaf de Turfsingel over het plein naar de Damsterdiep garage kijk. Elke keer denk ik: ‘Met dat dak kun je iets spectaculairs doen!’

Het is geheel aan mijn eigen brein ontsproten. Ik heb het er nog met niemand over gehad en heb nog geen idee van de haalbaarheid. Maar wetend hoe gek Groningen is op haar mei-kermis, etc, lijkt mij een permanente pretpark-achtige attractie in de binnenstad, maar dan zonder licht- en geluidsoverlast,  een vrolijke, speelse aanvulling in een provincie die verder niet erg rijk is aan dit soort vertier.