11 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 30 maart 2020

Een aardehuis om te bezinnen en kunst te maken

Groningen staat bekend als de provincie waar nog ruimte en leegte is. In het hectische westerse leven is dat een verademing. Wij willen in dit landschap een sprookjesachtig aardehuis bouwen dat is gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen zoals leem en hout.

Het is voor de bezoeker bij uitstek de plek om de dagelijkse beslommeringen achter zich te laten en zich even terug te trekken uit het hectische leven van alledag. Even geen informatie, geen internet en geen mobiele telefoon. Geen afleiding. Deze plek nodigt de bezoeker uit om te vertragen. Een ideale plek om op te laden en nodigt uit om kunst te maken of een boek te schrijven.

Dit sprookjesachtige aardehuis ligt op een afgelegen plek in een bosrijke of waterrijke omgeving. Van binnen is het knus en eenvoudig ingericht met natuurlijke materialen. De muren zijn van stro en leem. De vloer en de sobere inrichting zijn van hout. De lemen muren vormen een organisch sculptuur. Het betoverende aangezicht bestaat uit een glasdecoratie gemaakt met de Tiffany-techniek.

De plek is op afspraak toegankelijk voor iedereen die hier gebruik van wil maken. Er is in de samenleving behoefte om zo’n retraiteplek te realiseren als alternatief voor de huidige bouwconventies en onze drukke levensstijl.