4 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 04 maart 2020

Doe meer in Groningen

Om het watertoerisme in Noord-Groningen en Delfzijl te bevorderen is mijn idee om diverse doodlopende kanalen op het Hogeland met elkaar te verbinden om zo een mooi vaarcircuit te creëren.

De kanalen die ik in gedachten heb zijn: Uilenestermaar, Molenrijgstermaar, Broekstermaar,Pieterbuurstermaar,Westernielandstermaar. Warffum zou ook op deze kanalen kunnen worden aangsloten. Wanneer al deze kanalen aan het einde met elkaar verbonden worden en lage bruggen en duikers verhoogd worden, zal een een heel mooi vaarcircuit ontstaan.

Ook zou het Helwerdermaar weer bevaarbaar moeten worden gemaakt om de nieuwe haven in Uithuizen nog aantrekkelijker voor de vaarrecreant te maken. De Wijmers via Westeremden aansluiten op het Garsthuizermaar creëert ook een mooie route. En maakt de nieuwe haven van Loppersum een stuk aantrekkelijker.

Om toeristen naar Delfzijl te lokken is mijn idee om een nautisch kwartier in te richten met diverse oude schepen in de binnenhaven van Delfzijl, (zoals in Bremerhaven). En een groot afgeschreven schip in de dijk graven van de binnenhaven met de mogelijkheid om het hele schip binnen en buiten te bezichtigen en een hapje en drankje te nuttigen. Ook een buitendijkse Camping ten noorden van het Eemshotel met (gras)strand zoals in Dornumersiel,Harlesiel, Bensersiel, Schillig en Hooksiel in Duitsland zal toeristen trekken.