133 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 12 maart 2020

DEAL de serie, aflevering vier: HET GROENE GOUD

HET GROENE GOUD, de nieuwe aflevering van het succesvolle en prijswinnende DEAL (een serie korte speelfilms in Groningen): “Om de zieltogende spruitenboerderij van zijn disfunctionele familie van de ondergang te redden en indruk te maken op de dochter van zijn vaders grootste concurrent, doet een vindingrijke nerd verwoede pogingen een gezichtsverjongend masker te ontwikkelen uit de reststroom van spruitjes.”

Sinds 2014 maken we ‘DEAL de serie’. Het zijn educatieve, korte speelfilms die allemaal kosteloos worden aangeboden aan het onderwijs, maar ook hun weg vinden naar internationale filmfestivals.

Met deze speelfilms willen we jongeren (10-16 m/v) enthousiasmeren voor een toekomst in de innovatieve techniek en zetten daarbij onze provincie positief in de schijnwerpers. ‘Zelfvertrouwen’ is niet voor niets ons thema.

Het Groene Goud heeft als onderwerp: ‘biobased economy’ en raakt aan: groene chemie, innovatieve en duurzame landbouw, CO2 neutraliteit, procestechniek, samenwerken en vergroening van de bouw.

We werken op een inclusieve manier, dat wil zeggen: we betrekken lokale (amateur)kunstenaars, figuranten, muzikanten én voor en achter de camera stagiaires van opleidingen uit de provincie, dit is al jarenlang ‘the nature of our game’. Onze prachtige provincie wordt daarbij keer op keer genoemd en geroemd als we onze films in het buitenland vertonen.

Afgelopen zaterdag hebben we met onze laatste aflevering, Eindbaas, de prijs voor de beste noordelijke film gewonen op het Internationaal filmfestival in Assen. Citaat uit het juryrapport:

“In Eindbaas zagen we veel originaliteit en creativiteit in de art-direction en het script, waarbij een aantal actuele technische mogelijkheden op een goede manier en met groot plezier zijn verwerkt in een staaltje overtuigend jeugddrama. De jury was verder onder de indruk van de schaal van de productie die de regisseur in Noord-Nederland heeft neergezet.”

Eindbaas, de trailer en making-of zijn hier voor een ieder te bekijken: https://www.dealdeserie.nl/afleveringen/eindbaas/

DEAL de serie is een initiatief van Drewes Wildeman en Fedde Hoekstra.