11 Idee van: De Vakantiebank Publicatiedatum: 06 april 2020

De Vakantiebank

De Vakantiebank maakt zich sterk voor mensen die op of onder bijstandsniveau leven. Dat zijn er velen in Nederland: 590.000 huishoudens (8,2% van de bevolking van Nederland).

 

Het zijn gezinnen met kinderen, maar ook gebroken gezinnen, of alleenstaanden, soms ook ouderen. De Vakantiebank wil elk jaar een paar honderd van deze gezinnen een gratis week vakantie aanbieden. Zo’n week eruit, betekent voor het gezin: minder stress en dat de kinderen avonturen kunnen mee maken en er een verhaal over kunnen vertellen en leidt ook vaak tot nieuwe contacten. Er staan gemiddeld steeds 700 – 1.000 gezinnen op de wachtlijst van De Vakantiebank. Omdat De Vakantiebank van origine uit Groningen stamt, zijn er relatief veel Provincie Groningse gezinnen ingeschreven.

De Vakantiebank kan haar werk uitvoeren omdat fondsen, gemeenten, bedrijven  en sponsoren bijdragen, meestal in financiën, maar ook door actieve rol te spelen.

De stichting beoogt niet het maken van winst. Een positief resultaat wordt toegevoegd aan de algemene reserve en komt ten goede aan de activiteiten van De Vakantiebank, bijvoorbeeld uitbreiding van het aantal vakanties. De organisatie draait op vrijwilligers. Er is één parttime betaalde kracht 24u/week) die voor de continuiteit zorgt.

Doelstelling is om jaarlijks te groeien in het aantal beschikbare vakanties. In 2019 gaf De Vakantiebank 450 vakantieweken aan gezinnen. Voor meer informatie kijk op: www.devakantiebank.nl