6 Idee van: Astrid Venema Publicatiedatum: 14 februari 2020

De rode draad. Een stadswandeling voor kinderen.

Een stadswandeling voor kinderen door Appingedam met leuke en interessante ontdekkingen. Je hoort, ziet en proeft de stad Appingedam op een andere manier.

Kinderen hebben de toekomst en zouden ook de geschiedenis van de prachtige plaatsen in Groninger steden moeten kunnen ontdekken.

Door middel van een rode draad door een stad te laten lopen, waar je langs wandelt. Dit kan zijn door rode voetstapjes op de grond te verven. Of echt een rood touw door de stad. De kinderen lopen langs bijzondere plekken, met een routebeschrijving. Er is een korte uitleg bij de plekken. De route wordt samen met een volwassene gelopen.

Langs de route zijn ook restaurants, waar je met een kortingscode iets kan eten of drinken. Het zou nog uitgebreider kunnen met een leuke workshop halverwege. Dan zou je het ook voor een kinderfeestje kunnen aanbieden. Ook zou je in de route nog meer doe-dingen kunnen gaan doen. Maar dit is afhankelijk van de mogelijkheden per stad. Als activiteit zou je een oud Gronings recept kunnen maken in een restaurant. Of een schilderij maken, kleien, middeleeuws toneelstuk, straattheater, enzovoort.

Ik denk dat dit een goed idee is omdat je zo verschillende zaken combineert. Je zou ook iemand van de plaatselijke VVV de rondleiding kunnen laten geven.